Edremit Assos Zeytinyağı

Dünyanın En Güzel Zeytin ve Zeytinyağ Yöresi Olan EDREMİT KÖRFEZİ’ne Ait Zeytinlerden Elde Edilerek  üretilen sızma Assos Zeytinyağı ..

Sızma  Zeytinyağı ;  Olgunlaşmış Birinci Kalite Yeşil ve Pembemsi Zeytinlerden Elde Edilen,Rengi Yeşil ile Sarı Arası  Olan Kesinlikle Mükemmel Tat ve Aroması Bulunan Asit İçeriği En Çok %0.8 Olan Zeytinyağıdır. Yemeklerde ve Salatalarda Dilerseniz Kızartmada Bile Kullanılabilecek Olan Klasik Bir Zeytinyağıdır. Hamur işlerinde ve Her türlü  Yemeklerde Kullanılabilir  Zeytinyağlı Tüm Çeşitli Yemeklerinize de Lezzet Katar.

 

-Zeytinyağlarını insan sağlığında ve özellikle kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili olması, tekli, doymamış bir yağ olmasındandır.
-Kandaki HLD dediğimiz iyi huylu kolesterol düzeyini arttırır.
-LDL kolesterolü temizler.
-Yağların içinde hazmedilmesi en kolay olan olduğu için sindirim kolaylığı sağlar.
-Çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır.
-E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltma ve doku yenileme özelliği taşır.
-Kireçlenmeyi önlemede büyük rol oynar.
-Cansız saçların kuvvetlenmesini sağlar.
-Zeytinyağı unutkanlığı önler : Akdeniz ülkelerinde yaşayan ve yemeklerinde çoğunlukla zeytinyağı kullanan toplumların 65 yaş üzeri yetişkinlerinde hatırlama oranının diğer ülke yetişkinlerine göre çok daha fazla olduğu saptanmıştır.

Bunları Biliyor musunuz?

Türkiye kalp projesi araştırmalarının sonuçlarına göre, Türkiye’deki ölümlerin yüzde 37’si kalp hastalıklarından kaynaklanıyor. Kolesterol yüksekliği zeytinyağı en az tüketen Karadeniz bölgemizde, en düşük oran ise zeytinyağı ağırlıklı beslenen Ayvalık çevresinde. Zeytinyağını bol tüketen ülkelerde özellikle Yunanistan, İspanya ve İtalya’da kalp ve damar hastalıkları ve bu hastalıklardan ölüm oranı çok düşük.

Amerika’nın ünlü beslenme uzmanı Ancel Keys, Akdeniz ülkelerinde damar ve kalp hastalıklarına çok az rastlanmasının nedenini araştırmış ve bütün yemeklerde sadece natürel, sızma zeytinyağı kullanan bu hastalarda ülser yaralarının kapanma oranının yüzde 55 olduğu saptanmıştır. Ciltlerine radyasyon verilmeden önce zeytinyağı sürülen hamsterlar da, zeytinyağının radyasyona karşı kesin ve tam bir koruyucu madde olduğu saptanmıştır.

2017-11-21T11:19:29+00:00